Wijzer aan de telefoon

De NHG-TriageWijzer is een leidraad voor triage en advies voor de praktijkassistente en de triagist op de huisartsenpost. Wanneer er triagist staat, wordt ook de praktijkassistente bedoeld. De assistente heeft van oudsher een belangrijke functie bij de beoordeling van telefonische hulpvragen. Mede door de ontwikkelingen op de huisartsenpost is ook de triage in de huisartsenpraktijk geprofessionaliseerd.
Triage is het dynamische proces van het bepalen van urgentie en vervolgactie. De triagist maakt een inschatting van de urgentie bij de gepresenteerde klacht. Vervolgens bepaalt zij welke hulpverlener de patiënt het beste kan beoordelen. In geval van de huisarts, bekijkt zij hoe: (telefonisch) consult of huisbezoek. Bij eenvoudige klachten geeft zij zelf voorlichting of advies. Dynamisch betekent dat de triage geldt voor dat specifieke moment. De conditie van de patiënt kan echter veranderen, waardoor na enige tijd opnieuw triage nodig kan zijn.
Op een huisartsenpost is de telefoon beantwoorden complexer dan in de huisartsenpraktijk overdag; meestal zijn patiënt en diens achtergrond op de post niet bekend. In de avond-, nacht- en weekenddiensten komen bovendien meer levensbedreigende aandoeningen voor.

Verder lezen?

Deze pagina is alleen toegankelijk voor geregistreerde/ingelogde gebruikers van de NHG-TriageWijzer. Bent u een geregistreerde gebruiker? Of heeft u recentelijk de digitale NHG-TriageWijzer aangeschaft en daarvoor een vouchercode ontvangen? Dan kunt u hieronder inloggen of registreren.

Heeft u geen abonnement op de digitale NHG-TriageWijzer en wilt u wel graag toegang? Dan kunt u die via de NHG-website aanschaffen.